Päivä nro 94

ME-talo

Tänään on järjestysnumeroltaan 94. vuorotteluvapaapäivä. Päivä on tosin jo kääntynyt iltaan, joten numero sata lähenee jo vauhdilla. Tosin olen jo hiukan toinen jalka työasioissa, sillä orientoituminen on hyvä aloittaa tässä vaiheessa. Unirytmi on ehkä se vaikein muutettava ensi maanantaina, kun mm. kaksi viimeistä yötä on mennyt 9 ja 10 tunnin unilla aamupäivän puolelle. Olen aina valvonut puolille öin vaikka herätys on 6.30. Nyt on osoittautunut, että se on liian myöhään sillä tarvitsen selkeästi enemmän unta kuin se 6-7 tuntia. Mutta tämä on vain käytännönjärjestelyasia, hoitunee 🙂

Suurin ja tärkein asia koko loman aikana on ollut huomata se, kuten jo viime kirjoituksessani kerroin, että ei tarvitse yrittää hoitaa kaikkea. Tekijöitä löytyy. Kukaan ei ole korvaamaton, vaan maailma pyörii auringon noustessa joka aamu entiseen malliin. Korvaamattomia ja kiireisiä ihmisiä on Uudenmaantien (ei -turkulaisille; hautausmaa) varsi täynnä. Tähän loman aikaan on sattunut muutamien tunnettujen suomalaisten lähellä omaa ikää olevien poismeno, joten sekin on saanut miettimään omaa tehtäväänsä tässä maailmassa. Kai se on se läsnäolo ja yhteisen hyvän tuominen ja luominen.

Vaikka työ on tärkeää ja pidän siitä, niin on ollut upeaa huomata, että se ei ole aino asia mikä määrittää minua. Minun identiteettini ei rakennu pelkästään työn kautta, vaan elämässäni on paljon muuta sisältöä. Yhtään sellaista päivää ei ole ollut, että en olisi saanut aikaani kulumaan. Olen ehkä jopa oppinut nauttimaan tekemättömyydestä, kiireettömyydestä. Toisaalta nyt on ollut aikaa tehdä itselle tärkeää aluetyötä omassa kotilähiössä Pansio-Pernossa ja konkretiaakin on taidettu saada aikaan.

Palaan työhön ihan hyvillä mielin, pankkitilikin sitä jo odottelee 😀

 

koulu3

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s