Sata päivää täynnä

Tänään se täyttyi. Tasan sata päivää. Sata päivää lomaa. Huomenna takaisin töihin.

Moni on kysynyt, mitä olen tehnyt lomani aikana ja vastaus on saanut monet hämilleen: ”En ole tehnyt mitään muuta kuin levännyt.” Näyttäydyn monelle tekijänä, joka suorittaa jatkuvasti jotain. Minulle on toivotettu vaalionnea, kyselty teenkö uutta kirjaa vai opiskelenko jotain. Mutta ei, en ole tehnyt mitään noista.

Olen opetellut tekemättömyyteen. Olen istunut tunteja keittiön pöydän ääressä ja seurannut oravien touhuja. Lukenut kirjoja ja tuijottanut kaiken maailman hömppää Netflixistä. Ja se on ollut äärimmäisen rentouttavaa.

Elämästäni on kadonnut kiire. Kiire, minkä olen itse luonut. Vaikka tekisi ja puuhaisi monella saralla, niin se ei välttämättä tarkoita kiireen tuomista elämään. Kiire ei ole tärkeyttä, vaan huonoa organisointia. Kiire on taltutettavissa. Se, mikä on tärkeää on läsnäolo. Aikataulunsa voi suunnitella siten, että kiirettä ei ole. Ei ole mitään pakkoja.

Toivon, että osaan säilyttää tämän asenteen töihin palatessani ja että se tarttuisi muihinkin. On osattava löytää ja keskittyä olennaiseen, sen jälkeen tehdään se muu mikä ei ole perustehtävää. Aikaa on juuri sen verran kuin on elämän päiviä.Sinä itse päätät, miten ne käytät.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s