Puhe kevätjuhlassa 27.5.2019

Hyvä juhlaväki, mes amis

Cést le moment de remercier de cette annee. On siis  aika kiittää kuluvasta lukuvuodesta. Kesä ja toivottavsti sen lämpö on ihan kohta täällä.

Kun mietin tänään teitä kuudesluokkalaiset ja tätä juhlaa, mitä haluaisin sanoa teille, niin mieleeni nousi kuva siitä että te olette kuin juuri heränneet koivun oksat juuri aukeavine tuoreine silmuineen. Silmut, jotka kurkottavat kohti valoa, uutta ja tulevaa. Silmuja, jotka häikäisevät niin värillään kuin innokkuudellaan uudesta keväästä. Ennen silmujen puhkeamista on kuitenkin tarvittu hyvä maaperä ja juuret. Te kodit olette se maaperä, mistä nämä lapset kasvavat. Välillä olemme yhdessä koulun kanssa huoltaneet oksia, tikapuitakin on välillä voinut tarvita, mutta yhdessä olemme onnistuneet. Te olette antaneet heille hyvät eväät, että olemme tässä tänään näiden lasten kanssa, jotka ovat ottamassa seuraavaa askelta, askelta kohti itsenäisempää ja askelta poispäin niin meistä kuin kodeista. Nämä askeleet kuuluvat elämään, meidän aikuisten tulee avata tie, välillä tasoitta sitä ja toisinaan opettaa ylittämään esteitä. Kyllä he pärjäävät., luottakaa siihen.

Six B, merci. Kiitos, että olemme saaneet tuntea teidät. Kiitos huikean hienoista onnistumisista, ranskalaisten vieraiden isännöimisestä ja siitä ilosta ja innosta koulunkäyntiä kohtaan. 6D,kiitos että olemme saaneet seurata kasvuanne. Kiitos luottamuksesta, avoimuudesta ja onnittelut hyvistä suorituksista.Muistakaa aina kunnioittaa itseänne, te osaatte, te pystytte, te kykenette.

Toivon teille kaikille lempeää matkaa

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s