Puhe kevätjuhlassa 28.5

Mes amis, hyvä juhlaväki

Ce´st le moment de remercier de cette annee. On aika kiittää teitä kaikki täällä olijoita kuluneesta alkuvuodesta. Kiitos myös muille taustajoukoille, että olemme juuri nyt tässä.

Ekaluokkalaisten ensimmäinen kouluvuosi alkaa olla takana, hieno suoritus. Onnittelut siitä.

Toisilla luokilla on alakoulua vielä vuosi tai vuosia jäljellä. Mutta teillä kuutoset tämä on viimeinen vuosi alakoulussa.

Kuusi vuotta. Se on pitkä aika. Kuudessa vuodessa näkee jo kasvun ja kehityksen, oppimisen ja etenemisen tahdin. Tänään näimme luokkanne seinällä luokkakuvat kahdelta ensimmäiseltä kouluvuodelta. Vaikka silmin nähden ulkoinen muutos on huima, niin minä näen siellä edelleen ne samat piiperöt kuin kuusi vuotta sitten. Kuten sanotaan, niin rakkaalla lapsella on monta nimeä; noloa on kuulemma se että kutsun teitä pupuiksi ja pöppiäisiksi tai melukylän lapsiksi. Tiedätte kuitenkin, että kyse on siitä että te olette tärkeitä. vain tärkeillä henkilöillä on hellittelynimet, eikö.

Tässä luokassa on monta tarinaa. Yhtä monta tarinaa kuin on penkissä istujaa. Hyviä tarinoita, vauhdikkaita juttuja, henkeäsalpaavia tapahtumia ja pysäyttäviä hetkiä. On pelastettu ja pelastuttu, on voitettu, on tuettu, on kipuiltu, sählätty, etsitty ja onnistuttu.

Kiitos teille kotiväelle, sillä tämä alakoulutarina näyttää saavan onnellisen lopun hyvän yhteistyömme ansiosta. Hyvä vuoropuhelu on avain kaikkeen.

Puput, toivon teille lempeän opettavaista matkaa kohti nuoruutta, kohti aikuisuutta. Kun aloitat sen matkan tänään avoimin sydämin, niin lupaan että matkastasi tulee elämänmittainen seikkailu. Varovasti, ilolla, uutta kohti. Hyvää matkaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s