Koulukuulumisia koronan alta

koulun piha

Joka tuutista saamme lukea niin etä-kuin lähiopetuksen puutteista ja/tai hyvistä puolista. Kuten jo aiemmin monella alustalla todettu, niin tilanne on poikkeuksellinen ja tuo varmasti mukanaan paljon haastetta niin kouluun kuin koteihin.

Lähiopetus antaa ehkä väärän kuvan sanana siitä, miten opetus hoituu koulupäivän aikana. Lähiopetuksessa ei ole mahdollista, että opettaja järjestää kaikille lapsille omat opetustuokionsa. Tällä hetkellä koululla on lähiopetuksessa noin 20 lasta ja he ovat kaikilta eri luokilta 1.-3:lta. opettajalla/ohjaajalla  on keksimäärin lapsia luokassa 3 eri luokalta kolmien eri tehtävien kanssa.  Jokainen saa kuitenkin tarvitsemaansa ohjausta, sillä lapsia on luokassa maksimissaan kuusi. Pelkkä lapsiparkki lähikoulu ei siis ole, mutta ei varmasti vastaa oman open tuntejakaan.

Vaikka etäopetuksen ei ole tarkoitettu kaatuvan huoltajien selkään, niin kyllähän se osittain ainakin pienempien kanssa valitettavasti näin on.  Mielestäni meillä on Vähiksessä aika toimivat etäopetusjärjestelyt, mutta kavereiden ja ryhmän kaipuu on noussut esille. Etäily ei ole lainkaan samaa kuin kasvokkain kohtaaminen. Ehkä me myös opimme jotain tästä ajasta ja pidämme somepausseja useammin niiden vaihtuessa livetapaamisiin, kun rajoitukset niin sallivat.

Selkeää kisaväsymystä alkaa olla huomattavissa niin lapsilla kuin aikuisilla, mutta nyt ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tsempata. Oppilashuollon tukitoimet ovat jatkuvasti käytössä, joten rohkeasti yhteys kuraattoriin, terkkariin tai psykologiin jos tuntuu, että jaksaminen on kortilla.

Koululla ollaan koko ajan hereillään ja mietitään, miten voisimme parantaa nykyisiä toimintamalleja. Kuulemme myös teitä vanhempia mielellämme, jotta voimme toimia paremmin. Jos jokin ei toimi, niin siitä emme tiedä ellei tieto tule koululle.

Samaan aikaan kun siirryimme etäopetukseen alkoi V-H:n koulun pihalla pieni kunnostus. Olemme saaneet pihalle kaksi uutta kiipeily-/leikkitelinettä sekä uudet keinut. Eilen vanhempainyhdistyksen etäkokokouksessa sovimme, että mietimme lisäaktiviteetteja pihalle tänään opekokouksessa.

Ensi vikolla, 15.4 klo 18, pidän vanhempainillan Teams-sovelluksen kautta. Kokouksesta on lähetetty wilmassa tapahtumakutsu ja linkki, millä pääseen liittymään kokoukseen.

Kevätjuhlista emme osaa sanoa vielä mitään, mutta tiedottelen niistä heti kun saamme yleisen linjauksen. Tämä kun ei ole vain meidän koulun tai Turun juttu, vaan koko maailmaa koskettava omanlainen meitä herättelevä tragedia.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s